♥ OUR SECOND WEEK PRACTICAL WITH KIDS ♥

 

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh... 
Alhamdulillah, telah berlalu dengan jayanya minggu kedua aku berpraktikal...segala perasaan gementar, malu, segan, sedih tu semuanya da hilang sedikit demi sedikit, yang ada cuma perasaan seronok, tenang, ceria, n gembira dapat menyesuaikan diri bersama dengan anak2 n mereka pun serasi bersama..n Alhamdulillah juga hubungan kami bersama staff2, pngasuh2 makin hari makin baik sehingga boleh bergurau senda bersama, kalau nak diikutkan masa hari pertama tu senyap sunyi je, xmeriah langsung..huhu..

Bagi minggu ni plak, aku bersama seorang lagi sahabatku ditugaskan untuk menguruskan bayi yang berumur dari 0 hingga 12 bulan..Hari pertama bagi minggu kedua ni memang agak blur la jugak, first time naik bilik baby tu mula2 mmg xtau nk wat pe kan..last2 aku pun ringankan la mulut aku ni bertanya ade ape2 x yang boleh dibantu..then aku pun start la wat keje2 yang patot..ada 10 orang baby semuanya, so aku uruskan 5 orang termasuk seorang bayi berusia 3 bulan n kawan aku lg sorang uruskan 5 org jugak, n antara 5 orang anak2 kami, masing2 diberi tugas menguruskan seorang anak istimewa( syndrome down)..agak mencabar la jugak..tapi kami cuma sedaya upaya kami..Alhamdulillah, tidak la sesukar mana, cuma mereka perlu diberikan lebih perhatian dari kita..

Ni la anak2 kami..huhu.. 


  


 

    

             

  

Dak kecik yang ni pantang nmpak org berdiri, msti nk kene dukung..sangat manja...huhu..
  

  

Baby ni plak name die Putera Rayyan, sangat comel n cerdik, da pandai da nk ajak berborak n tersenyum..n juga pernah melepaskan hajatnye di tangan aku, haha...nakal anak umi sorang ni...sayang baby Rayyan.. =)  

Alhamdulillah, semoga diriku ini dikurniakan berbanyak kesabaran dalam menjalani hari2 bersama mereka dan mendidik mereka menjadi insan yang berguna di dunia juga di akhirat..In Syaa Allah.. ^_^ 


p/s : hari2 ku terasa lebih indah bila bersama mereka....love u all children.. =)

♥ OUR FIRST WEEK PRACTICAL WITH KIDS ♥


Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.. ^_^

Kali ni aku nak ceritakan bagaimana pengalaman pertama aku berpraktikal, belajar teori sume da khatam, so time untuk praktikkan la plak kan.. huhu..Ok , dijadikan cerita aku bersama 3 lagi sahabatku iaitu Kak Ika, Pyka n Mai menjalani tempoh praktikal selama 2 bulan di sebuah taska yang berdekatan dengan area kolej aku..so, terpaksa duduk hostel lagi la nmpknye kan..
Hari pertama, kami bangun seawal jam 6 pagi untuk mempersiapkan diri ke tempat praktikal,Sebelum melangkah ke taska tu, kami semuanya diselubungi dengan berbagai2 perasaan, nervous ade, excited ade, malu ade, macam2 la..haha..mane xnye, anak-anak yang kami nak kawal ni semuanya kecil2 ag, dari baby sampai 4 tahun..tapi xpe, kami cuba buang jauh2 perasaan tu, kalau dibawa semua tu mmg xjadi ape la kan..so, we try to cool down..Tugas pertama kami pada pagi tu ialah menyambut ibu bapa yang menhantar anak mereka ke taska.. dari situ kami akan dinilai dari segi hubungan kami bersama ibu bapa, cara berkomunikasi dengan ibu bapa n juga cara kami mengawal anak2 yang menangis apabila ditinggalkan ibu bapa mereka kerana mahu ke tempat kerja..
Aktiviti pagi anak-anak bermula pada pukul 9 am dengan perhimpunan pagi, membaca surah Al Fatihah, 3 Kul, doa sebelum belajar, nyanyian lagu Negaraku, Erti Al Fatihah, dan bermacam2 lagi nursery song yang memerlukan mereka membuat gaya...serius mereka sangat COMELLL!! geram dibuatnya melihat yang si kecil 1 hingga 2 tahun pun turut terkedek2 menari.. hihi.. Selesai saje perhimpunan pagi, kami dijemput memperkenalkan diri kepada anak2..Lepas tu kami pun teruskan dengan aktiviti yang kami da rancangkan untuk anak2..
Pada hari pertama praktikal, kami akui segalanye agak hambar n mengecewakan..kami terkontang kanting di hari pertama, seakan 'shock' dengan ape yg kami jalani skrg..tapi Alhamdulillah pada hari kedua, ketiga, n seterusnya byk improvement yang kami dapat..kami mula bersemangat, ceria, bergelak ketawa bersama anak2 tanpa mereka rasa takut..malah sangat serasi dengan kami..dan yang paling lucu, ade juga di kalangan anak-anak yang memanggil kami dengan panggilan 'MAMA' .. hihi..
Berbagai2 aktiviti yang kami berikan kepada mereka n sebilangan besar dari mereka dapat terima sepenuhnya..itu cukup membanggakan kami..hope dari praktikal ini, sedikit sebanyak kami dapat membantu dalam mendidik anak2 supaya lebih berjaya n cemerlang untuk dibawa ke generasi akan datang...In Syaa Allah.. ^_^

jom tengok2 anak-anak kami.. :)






                                   




P/s : comel2 kan semua?? :P

♥ DOA BUAT SAHABAT ♥




Ya Allah...

Andai sahabat2ku resah...

Tenangkanlah hati mereka dengan teduhan ma'firahMu,

Andai diri mereka terancam lindungilah jasad mereka dengan kebesaranMu,

Andai tubuh mereka kedinginan,selimutkanlah ia dengan kasih sayangMu,

Andai diri mereka merindu,rindukanlah jiwa mereka dengan saat bertemu denganMu...



Ya Allah...

Jangan Kau biarkan hati,jiwa dan jasad mereka terpesong dengan duniawi,

Khusyukkan jiwanya dalam rukuk dan sujud ketika menghadapMu,

Berikanlah kejayaan di dunia dan akhirat....

Semoga mereka sahabatku selamanya........ 



Ku pohon ya Allah.. semoga ukhwah kami teguh selamanya kerana mereka sahabatku...

kerana pada jalanMU kami bertemu,kerana hati kami bertaut ketika

memadu kasih dan sayangMu..

Ku pohon lindungilah mereka dengan maghfirahMu..
agar kekuatan mereka terletak pada taqwa dan
iman bukan pada nafsu..


agar jiwa mereka tidak mudah dimamah bisikan syaitan agar tidak

dipahat jamuan hiasan duniawi yang pastinya palsu dan merugikan..
ku pohon agar hati mereka

bersarang rindu untuk bertemu denganMu..
sehingga kami dipertemukan disana nanti..

Amin Ya Rabbal Alamin.. 




♥ WELCOME BACK TO MY BLOG ♥


 


ASSALAMUALAIKUM KAWAN2 SUME..
DA MAKIN USANG PLAK BLOG NI COZ DA LAME XBERUSIK EKORAN 'MY SAYANG" DA DEKAT  DUA BULAN TERLANTAR SAKIT DEKAT WAD HOSPITAL ASUS CENTRE...KIH3..
AKHIRNYA SIHAT JUGAK DIA, RINDU GILE LAHH..LEPAS DIA SIHAT TU MMG PELUK DIA XLEPAS2..HUHU(JGN PKIR LAIN EA KWN2..HEHE)
WAT MASE NI MEMANG XDAPAT NAK UPDATE BYK2, TP DALAM KEPALA NI MMG DA BERAT SANGAT , BANYAK SGT YANG NAK DILUAHKN KT SINI ..APE2 PON KORANG TUNGGU JE K..THANKS WAT SAPE2 YANG SUDI LAWAT BLOG BURUK NI..KALAU ADE SAPE2 YANG NAK BAGI PENDAPAT OR IDEA YANG MEMBINA, ITU SANGAT2 DIALU2KAN..BG SAPE2 YG XSUKA, JANGAN LA GATAL2 KLIK OK..KITE XMINTAK PON..JUZ SEKADAR SUKA2 JE, XDE KAITAN NGAN ANDA PUN..
ACTUALLY, SEKARANG NI MINGGU FINAL EXAM, N INSYAALLAH EXAM YANG TERAKHIR KITE KT KOLEJ TU, LEPAS NI MNGAJAR LA PLAK..HUHU, XSABAR NAK JADI GURU..HUHU, ALHAMDULILLAH DA SELESAI 1 PAPER, TINGGAL 1 PAPER JE AG..COZ SEM NI MMG TINGGAL 2 PAPER JE..HOPE SUME DOAKAN YANG TERBAIK NTUK KITA K..SEMANGAT NAK NAIKKAN POINTER NI..HUHU, AMIN INSYAALLAH..GUD LUCK JUGAK NTUK KORANG YANG NAK EXAM TU YE..BITTAUFIQ WANNAJAH FIL IMTIHAN..CHAIYOK2!!  (◕‿◕)


 




P/S : SAPE2 YANG BELUM FOLLOW2 TU, JEMPUT2LA ..I WILL FOLLOW U BACK ..SALAM UKHWAH... ♥♥




♥♥IMPIANKU TERCAPAI JUA♥♥



Assalamualaikum semua..
Agak lama jugak aku mendiamkan diri menyibukkan dari dengan entri2 baru di blog ini..hari ni baru lah ada mood sikit tangan ni nak menaip, xde la panjang mane pon sebenarnya..hihi..
Alhamdulillah, baru2 ni (xde la baru sgt sebenarnye..huhu) aku telah berjaya mencapai matlamat aku untuk sem lepas dengan meningkatkan pointer aku..aku pernah berazam aku nak dapatkan dekan , sebelum ni pointer aku hanya sipi2 je nk dekan..hihi, Alhamdulillah Allah telah makbulkan doa aku untuk kali ini..Syukur sgt Ya Allah..Masa tu Allah saja lah yang tau betapa gembiranya hati ini, sampaikan adik2ku merasa pelik dengan sikap kaklong mereka ini yang asyik tersengih2  macam kerang busuk..haha..berita ini ku sampaikan kepada ibu bapaku, alangkah sukanya hati ini apabila melihat kedua ibu n bapa ku tersenyum gembira dengan kejayaanku..Alhamdulillah, ini hadiah buat mereka yang tidak pernah putus asa membanting tulang, menyokong dan mendorong aku selama ini..Terima kasih mak n abah, biela berjanji akan teruskan pencapaian ini ke arah yang lebih cemerlang lagi insyaAllah..Tidak lupa kepada jejaka sepet idaman hatiku(haha) yang juga sudah terlalu banyak memberi semangat kepada aku untuk mencapai hingga ke tahap ni, dialah yang selalu membakar semangatku, mencabar ku untuk mengharungi perjalanan ini, dan Alhamdulillah, aku telah pun menyahut cabarannya dan sekaligus berjaya dalam cabaran itu(chewah)..hehe..Ni yg wat tambah sayang ni..haha..kepada rakan2 yang juga sama senasib denganku, yang sentiasa bersama2 denganku dalam perjuangan ini, aku ucapkan tahniah n terima kasih sangat2 kt korang..tanpa korang juga , aku xkan dapat capai tahap ini..Semoga kejayaan kita ini tidak akan putus2 hingga ke akhirnya n sentiasa mendapat berkat dari Nya insyaAllah..  ^_^

♥♥I AM CATS LOVER♥♥


Assalamualaikum..n salam ceria semuanya...

Lame betul rasenye blog ni xberupdate, hihi..So seperti tajuk di atas, semua dah paham kan..hehe..Ya, memang aku memang aku seorang pencinta kucing yang tegar..tapi bukan sampai cinta yang tahap tu ye..haha..cintaku masih untuk seorang insan bergelar lelaki yang bernama ...teettttt....hehehe...
Kadang2 bila keluar mane2 dan ternampak kucing mesti on the spot mulutku berkata "comelnye kucing tu" haha...dan kadang2 kwnku membalas "Kucing macam tu pon ko ckap comel" ..hehe..nak wat mcm mne kawan,   dah serius aku nampak kucing tu comel, walaupon kucing tu comot giler (comot disini bukan bermaksud yang berkurap or berkudis tu ye)..hehehe.. ^_^

Family aku pon semua suka kan kucing..macam aku jugak la..tapi kadang2 tu dorang punya suka tu sampai kesian kucing tu aku tengok..nak lari pon xlepas, berkepit je..mane tau kot2 kucing tu buang air ke, xdapat lari terbuang plak kt situ jgk, terutama skali adik ku yang kecik skali, bru je 3 tahun..geram sangat bila nmpak kucing, sampai satu hari tu aku n family pegi beraya di rumah nenek sedara, die bela empat ekor kucing parsi.. tgh aku n family aku sdap2 makan kuih raya,tibe2 adik kecil ku menjerit n menangis, sebab kucing parsi tu cakar dia..mane x nye, dia g cabut bulu kucing tu, segenggam kott, punya la geram dia tengok kucing parsi tu bulu lebat.. nak botak kucing tu..patotla angin si kucing comel tu..hehe, tapi dia xpenah serik..memang pantang bila nampak kucing..macam kak long dia la...hehe.. 

Kawan2 aku pun ramai yang suka kan kucing..kiranya satu kepala jugak la ngan aku, macam Fatin, Mai, Kak Ika, Pyka n Fyra..hehe..so xheran lah kan kalau terserlah sangat kegilaanku terhadap kucing2 ni sebab ade lg yg sehati dengan aku..huhu, sebab kt hostel aku ni pon bersepah kucing2..hehe, ade Si Kacak, Si Macho, Si Ayu n anak2 die..Si Anggun plak tgh bunting sekarang..alamat meriah la hostel aku ni dengan kecomelan anak2 Si Ayu n Si Anggun..hehe..Ok la..sampai sini dulu kot entri untuk kali ni...berjumpa lagi untuk entri yang akan datang..huhu..Dadaaa....

Sebelum tu , jom tgk2 gambar di bawah.. :D

Yang ni bersama Si Kacak..amacam, kacak x die??hehe..yang ni la 
kucing paling manja kt hostel aku.. ^_^


Yang ni plak Si Kuning..kucing kat kolej aku..time ni ade training 
koir..sempat lagi nak snap pic dengan Si Kuning ni..huhu.. :P


Yang ni plak xtau ape name die..tapi jumpa kt kedai makan, tiba2 je 
dia dtg kat aku..time ni baru abis gotong royong bersihkan kawasan 
ntuk projek subjek Ethics group aku, thats why muka pun serabut gle..tp tetap tersenyum bersama si comel..huhu.. ^_^

ok..tu saje wat kali ni...
Wassalam.. ^_^


p/s : mari la kita sama2 menyayangi kucing..kucing kan haiwan kesayangan nabi...hehe..peace.. ^_^









                    

♥♥UNTUNGLA KALAU DAPAT YG MACAM NI..HUHU♥♥

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh... ^_^

Lame btul xmenjengah ke blog kesayangan ku ni..ari ni tiba2 plak teringin nak berkongsi ngan korang semua, xsedar2 nk exam ke aku ni??hehe, xpela, skali skala, kejap je pon..jap g study balek..huhu.. yang nak bace tu bace je la k, yang xsuka tu sy mengalu-alukan anda keluar dari sini..kih3, kasarnye ayt..huhu..sory, gurau je kawan2..ok la..lupakn yg itu, berbalik kepada tujuan asal, baru tadi aku terbaca 1 statement tentang kawen..jeng3!! haha, aku ni sejak 2 menjak ni asyik ckp pasal kawen je, gatal sungguh..huhu, xde la, sikit je..kalu mak tau ni siap la aku...hehe:)  ok la,setiap wanita pasti mempunyai kriteria yang tertentu dalam memilih bakal imamnya kan, nak yang soleh, yg penyabar, penyayang n macam2 la..macam tu jugak la aku..huhu, tapi siapalah kita untuk memiliki yang betul2 sempurna kerana  setiap manusia pasti ada kelemahannya, pasti ada kekurangannya, begitulah diri kita sendiri...jadi pesan buat diriku, solehahkan la diri sendiri dahulu untuk mendapatkan yang soleh, jangan hanya menunggu dari langit..huhu.. :p


 

Tetapi aku rasa, sudah beruntung sangat lah kalau dapat bakal suami yang begini ...

Kriteria lelaki yang bolehlah dibuat calon suami:-

  • Solat fardhu cukup lima waktu.
  • Ada gaji RM900-RM1500 ke atas, boleh bayar rumah sewa, boleh beli beras, boleh isi minyak, boleh hantar ke tempat kerja.
  • Nafkah zahir boleh bagi, bukan nafkah batin je ok.
  • Ada kenderaan, motor pun dah ok, honda EX5 ke sekali dengan 2 helmet. Sebaik-baiknya kereta la, nanti nak hantar isteri yang mengandung ke klinik setiap bulan. huhu.
  • Lulus ujian fardhu ain sekolah rendah, maknanya boleh mandi wajib dengan baik, dan boleh ajar isteri mandi wajib dengan betul, apatah lagi mandi-mandi yang lain..erkk??
  • Boleh membaca Al-Quran dan boleh mengajar Al-Quran walaupun setakat "Alif Ba' ta" sampai surah "Iqra' Bismirabbikallazi Khalaq".
  • Jenis lurus, baik hati dan tidak menipu.
  • Saling memahami. Faham jiwa masing-masing. Serasi bersama. Berbeza tapi boleh masuk.
  • Gedik dan joget-joget pun depan isteri dan anak-anak je.
  • Depan orang lain sopan santun gitu.
  • Jenis tidak cemburu buta sangat, kalau cemburu pun bertempat la.
  • Belajar sampai takat PMR je pun takpe, janji cara die berfikir tu matang macam orang yang belajar PHD.
  • Kalu dia jenis yang diam pun xde lah sampai orang kata xbergaul dengan manusia lain, dan kalau dia banyak bercakap pun, xde lah sampai mengata-ngata hal orang lain.
  • Malas ke masjid, tapi dalam sehari tu sekurang-kurangnya dia pergi jugak dalam 2 kali, waktu maghrib n isya'.
  • Walaupun tidak kerap ke kuliah agama, tapi bila tengok Youtube Ustaz Azhar Idrus bagi ceramah tu sampai terlupa nak tengok bola. Jika ada kuliah di masjid, muka dialah yang ada di antara orang-orang kampung.
  • Boleh susah senang bersama. Kalau isteri tengah menangis, dia tolong riba isteri dan tenangkan. Kalau isteri tengah sakit, dia tolong jaga dari malam sampai pagi.
  • Jenis yang senyum selalu.
  • Tak tengok sangat awek cun, tengok bini dia je walaupun bini dia xcun ( tak cun xpe, boleh tutup lampu ).
  • Pandai masak sekurang-kurangnya masak nasi dan goreng telur, ikan, ayam, nasi goreng, nasi goreng paprik dan lain2. 
  • Rajin, ringan tangan tolong isteri memasak, kemas rumah, sapu sampah, sidai kain. 
  • Jenis yang pembersih. Masa muda-muda dulu xdela pakai seluar jeans busuk yang berminggu-minggu xbasuh. Bau badan tu jaga. Hari-hari kena bersih sebab nak menghadap Allah, bukan nak wangi depan manusia je.
  • Sehari sekali ingatkan isteri dan anak-anak tentang kematian dan amalan agama, "Sayang, tgk jam tu. Haa, bila kita tgk jam, ingatlah detik kematian tu makin hampir". 
  • Dia sentiasa nak berubah bersama-sama isteri dan anak-anak dia. Berubah menjadi soleh dari sehari ke sehari.


p/s : sekadar hiburan je..huhu, tp kn...awak2..agak2 awak boleh x jadi macam senarai di atas ni??sy mintak tu je..kih3.. ^_^



credit to : AKHI AKMAL

♥♥HEBATNYA KALIMAH 'MAAF'♥♥

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM CERIA.. ^_^


"SAYA MINTAK MAAF"
"MAAFKAN SAYA"
           Lazimnya bila kita melakukan kesalahan, kita sepatutnya meminta maaf tidak kira la kesalahan kita itu kecil atau pun besar. Tetapi mudah ke orang mahu meminta maaf??Kalau orang yang ego tinggi, jangan mimpi la dia nak minta maaf even itu kesalahan dia sendiri. Tapi ada juga orang yang mudah meminta maaf even dia rasa bukan dia yang salah. Sikap itu la yang harus ada dalam hidup kita. 

          Kadang kala benda yang kecil or simple pun boleh jadi isu tentang maaf memaaf ni, contohnya bila kita terlanggar orang tanpa sengaja terutamanya bila kita tengah kejar masa, orang plak ramai. Kalau kita tidak minta maaf kepada orang itu, silap-silap kita akan dapat maki hamun dari orang tu, dan orang itu pun sampai bila-bila akan ingat kita, then cerita kat rakan sekelas or rakan sekerja dia, itu perkara yang kecil saje, kalau perkara yang besar??boleh jadi dendam!..tapi, kalau kita cepat-cepat minta maaf, confirm orang itu tidak jadi marah dan terus senyum bukan..ini lah hebatnya kalimah 'maaf' itu.. ^_^


              Bagaimana pula dengan memaafkan orang lain??Tanpa kita sedari memaafkan kesalahan orang lain adalah satu cara untuk menghilangkan stress..Bagi orang Islam, dibawah ini ada cara untuk memaafkan orang dengan seikhlas hati,  insyaAllah akan lebih tenang selepas itu.. :-
                "Ya Allah, saya memaafkan (nama orang yang difikirkan) kerana Allah Taala.
                 Saya maafkan setiap apa yang dia telah lakukan kepada saya selama ini 
                 dengan seikhlas hati saya. Saya memaafkan (nama orang yang difikirkan) 
                 kerana Allah Taala (ulang tiga kali)."


      Tetapi, mudah ke orang mahu memaafkan orang lain dan melupakannya seikhlas hati??Lagi2 kalau kesalahan itu amat berat??yang selalunya berlaku , walaupun mulut kita menyatakan sudah memaafkan orang itu, tetapi hati kita mesti akan ingat sampai bila-bila. Lagi2 kalau perkara itu betul-betul melukan hati kita dan memberi kesan yang amat mendalam pada diri kita. Tak boleh nak tipu laa, kita bukan la menanam dendam dalam diri kita , cuma ia macam sesuatu yang kita akan kenang sampai bila-bila..Susah untuk dilupakan. Ternyata tidak mudah untuk menanamkan sikap ikhlas dalam diri untuk memaafkan orang lain tetapi kita tidak boleh berasa tersinggung atau terasa dengan orang lain terlalu lama, kerana dalam Islam juga telah menitik beratkan hal-hal pergaulan sesama manusia. Atau dalam kata lain, kita tidak boleh menyimpan dendam. Kerana apa?? Kerana Allah itu Maha Pengampun, yang sedia mengampunkan dosa-dosa hambaNya tidak kira kecil atau besar kesilapan mereka, kenapakah pula kita hamba yang hina ini tidak boleh membuka hati untuk memaafkan kesilapan orang lain??
Sesungguhnya memaafkan dan melupakan itu lebih baik dari berdendam...





p/s : Pesanan buat diriku dan sahabat2 semua, maafkanlah semua orang sebelum anda tidur setiap malam bagi mencuci hati dan mencerdaskan minda..Tetapi, bagaimana dengan kesalahan yang berulang kali??mudah ke kita untuk memaafkan??Susah kan untuk kita menilai hati walaupun hati sendiri.. ^_^










♥♥PERMATA HATIKU♥♥


    ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM CERIA.. ^_^

MASUK HARI NI, GENAP SEBULAN AKU TAK BALIK KE RUMAH..SEPATUTNYE MINGGU NI DAH KENA BALIK DA, TP DISEBABKAN ASSIGNMENT N PRAKTIKAL YANG BERLAMBAK-LAMBAK, TERPAKSA LA DITUNDAKAN LAGI NIATKU UNTUK BERSAMA KELUARGA TERSAYANG..RINDUNYE LAA..RINDU UNTUK BERGURAU SENDA DENGAN IBU KU YANG SPORTING, RINDU UNTUK BERGADUH DENGAN ADIKKU YANG TERSAYANG, HEHE..GADUH MANJA2 JE K, SAPE XSAYANG ADIK..YANG PALING AKU RINDU IALAH SI KECIK YANG SELALU BUAT AKU GERAM UNTUK MEMELUK DAN MENCIUMNYA SEPUAS HATI, IAITU ADIK BONGSUKU..HUHU..SETIAP KALI AKU PULANG KE RUMAH, TATKALA AKU MEMBUKA PINTU, MELURU LAH TUBUH KECIL ITU MEMANGGILKU "KAKLONG DA ALEK......!! LALU MENDAKAPKU, DAN MENCIUMKU BERTUBI2, RINDUNYA KEPADAKU SEPERTI BERTAHUN TIDAK BERJUMPA..ALANGKAH BAHAGIANYA RASE..TERHARU PUN ADE, RASE TAK SABAR PLAK MAHU MENIMANG ANAK KANDUNG SENDIRI (AMBOI, KAWIN PUN X AG) HEHE..  ^_^ BANYAK TELATAHNYA YANG SELALU MENCUIT HATI KU, BAGI KU DIALAH PENAWAR, DIA LAH MADU KETIKA AKU DALAM KESEDIHAN ATAU KEDUKAAN..LIHAT WAJAH DAN TELATAH SI KECIK TU JE DAH MENBUAT HATI KU KEMBALI BERBUNGA..(AYAT PUNYE SKEMA, APE PON XBOLE) HEHE.. ^_^ 

PERMATA HATIKU

TIME KECIK2 DULU.. ^_^


                                    
                                       


SEKARANG DA BESAR SIKIT..HEE..GERAMNYE.. ^_^

                
 

               












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...